Ewa Lie Brownies - Made Vegan!

After getting the worst stomach problems and uncontrollable gases from experimenting with gluten-free substitutes last year I then haven’t spent much time at that section. Most brands and products there are crap with tons of additives that doesn’t make any sense. If you’re not in a real Health Food Store then I would tell you to not bother and just go grain-free.

This weekend though, I went by to see if anything had changed.
The gluten-free section in the store has grown since a year back, and there’s now more options to choose from. Still, many crappy product I wouldn’t want my child near... But there was this one organic brand Ewa Lie, that caught my eye and got to follow me home.

But I didn’t realize until I got home that you’re supposed to add: 200g of Butter, 1 1/4 dl milk and 2 eggs. Of course I had to try to make these vegan, which I managed, and they turned out to be really juicy and d e l i c i o u s!
 

Ewa Lie Brownies

1Tbs Organic Coconut Oil
1 1/4 DL Vegan Milk of Choice (I used Organic Rice Milk)

I then used 2Tsp Tapioca pearls with some hot water as an egg-substitute, which I desperately failed with because it was my first time using them. It became just like those silver pearls you can buy as sprinkles... Huge fail in other words.
But considering that the batter already has a thickener, and seeing as the pearls did nothing and the batter still became thick, you can just as well do without!
But I would experiment with some hot water if the batter doesn't get thick.
 
For more product by Ewa Lie and where to buy.
 
INGREDIENTS:
Wholegrain Rice Flour, Ra Cane Sugar, Chocolate Flakes (Raw Cane Sugar, Cacao, Cacao Butter, Emulsifier: Sunflower Lecithin), Cacao Powder, Wholegrain Millet Flour, Thickener: Locust bean gum, Bourbon Vanilla, Sea Salt. May contain Soy. All Organic Product.

Comment

leave a comment

Jenny wrote @ 15:55:36

Dom borde ha innehållit dadlar eller liknande istället för socker, tycker jag :) Har du provat något mer från det märket? Jag har provat deras falafel. Var bland det äckligaste någonsin, tyckte både jag och killen. Fy. Dessutom är deras produkter otroligt dyra. Finns mkt billigare, plus att det är såklart billigare att göra alla saker själv :)

Svar: Min mor testade deras yoghurtbröd som hon tyckte väldigt mycket om, tyvärr så körde hon såklart med vanlig yoghurt -.-Ja, det var inte billigast i laget, men är det eko så får det väl kosta en extra slant. Vart iaf nyfiken på att försöka kopiera receptet och göra liknande själv :)
Visst skulle dem kunna ha utelämnat sockret och låtit kunden välja själv hur mycket och av vad. Själv har jag inget problem med själva rårörsocker, det är blandningen själv av sött och fett (som just i en muffin) som är dålig för kroppen och bör njutas sällan av. Att hälla råsocker över något med lågfetthalt påverkar dig ingenting :)
Men visst finns så mycket annat och mer näringsrika alternativ! Har en Steviaplanta här hemma som jag skulle vilja prova använda i något bakverk! Än så länge slänger jag den i te, smoothies och dressingar.
Isabel

Trackback