want it.

http://www.thedieline.com/storage/post-images/alima1_700.png?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1283969043799
 
Through Holistichabits I got introduced to Alima Pure Cosmetics. I've been using bareMinerals Matte Foundation for soon over a year. The color has been a match, but I feel like, after this one I want to try something new.
Alima Pure has a wicked color collection (a whooping 61 shades!), it feels impossible not to find a perfect match! They are little unknown, so I'd love to support small brands like this one.
 
Has anyone tried this foundation or even heard about this brand, what did you think?
 
http://1.bp.blogspot.com/-Y7nfVd5CevE/Tmz5fgD8qAI/AAAAAAAABP8/zzP0PuLSKr8/s640/Alima-Foundation-Chart-CURRENT.png

Comment

leave a comment

Malin/BilboBlueEyes wrote @ 10:23:45

Hej!
Hittade just din blogg genom en länk på Natural Beauty talk. :-)
Jag har testat Alima pure både foundationen, men även rouge och ögonskugga. Löst mineralpuder foundation är inte min melodi tyvärr då jag är väldigt torr i huden så passar bättre med flytande foundation. Men väldigt förtjust i deras rouge och ögonskuggor och visst har de ett enormt utbud med färger. Tycker de har många fina nyanser som jag har svårt att hitta annars. Tyvärr ganska dyr frakt till Sverige. Jag hittade en tysk webshop som hade deras produkter också, men kommer inte ihåg vart? Där var frakten billigare men produkterna dyrare.
Jag skriver på svenska för jag såg att de är andra som har gjort det så jag misstänker att du är svensk?

Svar: Vad kul! :)Ja, jag har också kollat in frakten, och det finns naturligtvis billigare foundations att köpa. Men med frakten på deras hemsida, så även inklusive den så är deras foundation billigare än t ex bareMinerals om du handlar på Kicks. Vi får se om det blir ett köp på deras prövo-kit :)
Haha, ja, jag är svensk men kände att det vart enklare att bara skriva på engelska än att ha två texter, tog alltid sån tid att översätta.
Isabel

Laura wrote @ 08:30:33

Hej. Jag skrev en kommentar tidigare på ditt sista inlägg i juli. Har du kommit över dina akneproblem? Jag har själv samma problem och en glutenfri vegan kost verkar inte bota min akne.

Svar: Hej där! Det har varit lite konstigt nu på sistone att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Har insett att jag är inte alls så gluten intolerant, men att det bör konsumeras med måtta. Däremot mejeriprodukter är ett big NO NO, max en gång i veckan.Tyvärr dock känner jag mig sviken av raw food, då det känns lite som smekmånaden är över. Ett tag där vart det riktigt illa med min hy, oavsett hur strikt eller ostrikt jag än åt. Experimenterar mycket fortfarande, men jag känner personligen att vegankosten med ett fokus på råkost är fortfarande den enda rätta vägen. Sen måste jag bara finna balans i hur mycket fett och protein som behövs. Och ja, ibland kan till och med lite kött kanske vara bra. Men helt ärligt så önska jag att det vore så problem fritt som för de flesta raw vegans, men tyvärr blev det jätte bra men nu så börjar det bli skit igen. Nästan så att man inte vet vart man ska ta vägen! Så jag förstår dig, men tyvärr har jag själv inga svar.

Jag läste att det kan ta runt 3 år för kroppen att återhämta sig efter en antibiotika kur, vilket jag gick på för ett år sen bara. Så saker kan ta verkligen tid. Det mest kraftfulla man kan göra är helt enkelt att tro, tro att man en dag får bot på det hela, för stress över situation gör saken bara värre har jag märkt. Men ja, visst blir man arg, irriterad, och praktiskt taget ledsen på allt folk som kan få äta precis vad dem vill eller till och med äta raw och ha problemfri hy. Varför funkar det inte på mig? För till en början när jag började med raw, redan första veckan försvann alla cystor och finnar, jag vart "normal" igen så att säga. Men efter en månad vart det värre, jag tog det i början som en detox, men nu fyra månader senare tar jag det som brist på någonting. Som tur har inte cystorna kommit tillbaka men, som t ex nu, så har det blivit så dåligt att vissa finnar gör lika ont och det har spridit sig ner på halsen igen. Jag juice:ar varannan morgon, men har inte märkt någon nytta alls av detta för att vara ärlig. Inget "Glow" i ansiktet...

Jag har dock förenklat min hudvårdsrutin ännu mer nu. Hade en egengjord toner som jag nu märkt skapat viss irritation. Nu hoppar jag över tvätten på morgonen, smörjer mig bara med naturlig olja/kräm, knappt nån smink, tvättar ansikten på kvällen milt, och även där smörjer mig bara med samma typ av olja/kräm, och denna förenkling har gjort ansiktet mycket mindre irriterad. Samt att jag använder fetare krämer/oljor då jag insett att min hy vill ha mycket fukt. Ibland är det nästan bäst att låta huden vara. Skulle det inte vara för att jag bär smink ibland så skulle jag till och med hoppa över tvätten på kvällen också och bara smörja mig.

Ge bara inte upp! Saker tar tid. Önska jag hade något svar som kunde hjälpa dig, tyvärr är man i samma båt. Jag önskar dig lycka till dock!
Isabel

Trackback