liebster award

 This week I'm in Stockholm, reuniting with my mom - trying to make her go vegan or at least raw until 4 ;)  
We'll be going to the Stockholm's Fair for "Allt för Hälsan" (Everything For Health) which we kind of go to every year; always fun to discover new things for your health.
 

Just before this this trip I got to know I was nominated for a Liebster Award by the lovely Elisabeth who runs the blog Natural Beautytalk!
The nomination goes like this, you answer ten questions the blogger has for you and then you nominate ten other bloggers with less then 200 followers with your own ten questions. I haven't had the time until now to answer them, but here they are:

1. When did you first get interested in natural skincare?
I don't remember the exact time, but it started with the blog Milk/Signe, which used natural oils in her face and hair. And I really admired her for that, while at the time I was yearning for expensive paraben loaded shit. Thankfully that changed and I'm never looking back!

2. Which was the first natural skincare product you've ever tested?
In the beginning it was Argan and Coconut oil, but you probably mean a commercial brand? Then the first real and truly pure brand was REN's ClearCalm3 Anti-blemish kit.

3. Have you ever tested a bad product that made you really disappointed? Which one?
That will be REN's ClearCalm3 kit (review) haha, luckily I did not give up on natural skincare. But I don't know if it was the time or what, but it gave me even worse cystic acne which I have still scars from that's healing. I did like their Glycolactic Radiance Renewal Mask though.

4. Do you adjust your skincare after season?
Nothing that I think of, if I finish a product in the middle of a season and I feel for something heavier, then I'll probably buy it. I may also just switch to a heavier oil, but it's nothing I do because it's suddenly winter/summer.

5. If you could take three beauty products to an island, which ones would you take?
I haven't found the perfect concealer yet, but a concealer is definitely on the list! My Tangle Teezer is a must! The quality of my hair has drastically changed for the better and it's not a chore to detangle my long hair.
But after that it gets a little harder 'cause I'm not that attached to beauty products as some…
Is a juicer a beauty product? (in my opinion it is) So let's just play with the idea it's battery driven or there's some kind of magic electricity on the island, I would then pack my juicer!

6. Do you wear makeup during the weekdays?
Yes and no, a little concealer under the eyes and maybe some mascara, but mostly nothing heavy if I don't feel ugly that day - then some mineral foundation will come in handy.

7. Is there any ingredients in natural skincare you avoid?
Not really, I seem to function good even when there loads of essential oils in a product. But I do notice that less is more, so the longer the ingredient list the more prone I am to face some kind of trouble.

8. Which product do you like as a multiple?
Coconut oil. You can cook with it, clean your face using the oil cleansing method, use it on your hair as a heat protector, use it as body/face lotion... the uses are endless!

9. Is there any diet trends you're suspicious of?
LCHF, Paleo and this new 5:2 diet. But after reading about the man who eats nothing but raw meat and it "healed" him I feel like I'm not the one to judge anymore, but the proof is in the preachers, and to be honest, the ones who say they are happy with 5:2 and LCHF could actually lose some more weight and toxins and have even more energy!
Also I feel that people should stop thinking about weight and think about their health. By losing weight you're only going to supress the symptoms of something much larger and more toxic that is building up in your body - losing fat is only going to make you even more toxic because now the toxins have nowhere to hide! Start with one raw meal a day and concentrate on HCLF-diet and you suddenly will see a different you, a one you never thought you could be!

10. Do you have any favorite meal you go to when you want it to go fast and taste good?
Nanjanas! (For you who don't speak Raw: Bananas)
The ultimate fast and beauty food there is!

✦ ✦ ✦ ✦ ✦
 
Is it okay if I get back on the nominations and questions?
Haha the clock is ticking and I have to go and get ready!
I feel honered and many thanks for the nomination, always fun to be recognized :)

Comment

leave a comment

Moa wrote @ 08:40:58

Jag tycker din ton generellt (i detta inlägg, bloggen och kommentarer hos andra bloggare) är så tråkig när du ska prata om kost.
Nej, du eller någon annan för den delen sitter inte på svaret på den perfekta kosten som passar exakt alla. LCHF eller Paleo passar inte alla människor. Raw och vegan food passar inte alla heller. Tycker det är så otroligt märkligt att du är så övertygad om att just så som du äter är det bästa för alla. Du utgår ju enbart för dig själv, eller hur?

Och du behöver inte skicka mig länkar som bevisar det ena eller det andra. För alla kan hitta studier som styrker exakt det man vill. Det finns så mycket vetenskap kring detta som går emot varandra, så det enda man som enskild människa kan göra är att testa sig fram vad som passar en själv bäst.

Jag har efter mycket trial and error hittat en kost passar mig och mitt liv och som får mig att må otroligt bra. Men jag tror inte att det är det enda rätta sättet att äta på. Jag är nöjd om andra människor också hittar ett sätt att äta som funkar för dom, vad det än må vara.

Svar: Hej Moa och tack för din kommentar!
Vill börja med att säga att jag skulle aldrig försöka tvinga i dig nånting om du själv säger att du hittat din grej! Jag riktar mig in på dom som fortfarande är öppna och möjligtvis villiga att testa, för det är inte som att jag skada någon med att äta mer grönt?
Anledningen till mina kommentarer på andra bloggar har bara varit i syfte för att inspirera då jag tyckt och känt att de kanske skulle vara öppna för att testa något annat. Sen får de självklart göra som de vill, men kanske någon annan nappar på och blir helförändrad av det, vem vet. Tanken är att så frön som kanske växer till något helt eget!

Sedan vill jag be hemskt mycket om ursäkt om det är så jag kommit fram hos dig, för jag har aldrig skrivit att jag tycker vegan-kosten är den rätta. Utan att Jag Vill Tro att den är det, men att jag Inte nödvändigtvis Vet om den är det.

Att du hittat det som passar dig och din kropp är fantastiskt! Jag tänker absolut inte störa, du har valet själv om du vill ta till det jag skriver eller inte.
Som sagt så ända sen jag läst den där artikeln om mannen som vart botad sina problem med att bara äta rå kött, har jag ändrat mina åsikter mycket. Men bara för det tycker jag inte att jag ska sluta sprida budskapet om att äta naturligt? För det är vad jag står för.
Att frukt är inte bara frukt, utan det är också mat, som så många inte förstår.

Jag är dock fortfarande öppen till förändring och gillar att experimentera, och därför har jag inte skrivit ännu något "final"-inlägg om min kost då jag vet inte riktigt hur jag skulle sammanfatta den ännu, för jag Tror Inte att jag har Rätt på något sätt. Däremot, vad jag gör tillsvidare på vägen är att inspirera och dela med mig om det jag lär mig om. Och kanske någon annan där ute är också på sin utforskar-stig och hittar hit och känner likadant, och kanske vi kan dela tips och tricks?

Jag tänker också vara helt ärlig och säga att det sårar mig något, jag förstår inte hur du kunnat finna någon energi att kommentera negativt mot ett budskap som enbart syftar på att äta mer frukt och grönt, och inte vara rädd för naturliga kolhydrater? Jag försöker vara så neutral som jag kan vara, men också ge utrymme för en våg som många inte tänkt på - jag gjorde iaf inte det.
Och inom det gröna spåret kan jag inte förstå hur du kan tycka jag har fel att tro detta är rätt?

Jag försöker alltid läsa om båda sidorna, tro mig, jag läser om Inuiter, jag hänger på forumet "30 Bananas... Sucks", jag läser om Paleo, jag har även läst att folk med blodtyp O har svårare för att bryta ner stärkelserik mat, och jag läser om många veganer som gått tillbaka till att äta lite kött då och då för dom mår bättre av det, eller gått strikt till Paleo. Och jag dömer inte.
Även jag äter lite fisk och ägg för jag vägrar ta konstgjorda och dyra tillskott, då jag vet att vi bor i ett land där d-vitamin t ex är bara tillgänglig några månader om året.
Och jag mår bra av det.

Men det är viktigt att du förstår att jag vill vill vill Tro att den veganska vägen är den rätta, och att jag ser inget fel i att förespråka grön kost för det gör inte bara nytta för mig, utan för dig och alla andra i hela världen att äta mer frukt och grönt.
Så jag ber igen hemskt mycket om ursäkt att du missuppfattat mina avsikter och trott att jag vet att jag har rätt. För det vet vi inte.
Som sagt så är jag fortfarande öppen och utforskar andra alternativ, men sen tror jag väldigt mycket på meningen "If nature could create you, nature can heal you", och där drar jag slutsatsen att vi bör äta allt som inte kommer med någon innehållsförteckning. Och det är ju bara common sense egentligen. :)

Jag måste tyvärr skriva detta men jag tycker det är verkligen tråkigt att du valt att lägga tid och energi på att kommentera min blogg som inte har Alls har en stor följarskara, och som förmodligen inte gör en sådan stor påverkan som vissa andra...
Ett tips är att låta bli, för det är inte bloggarens fel, utan det är läsarna som har makten. Du har ett val att låta bli att kommentera och inte följa mig. I detta fall så borde du bara ha surfat vidare för jag gör ingen skada och du gör ingen nytta.
Isabel

Laura wrote @ 10:35:44

Har aldrig hört om Tangle Teezer förut, kan du berätta lite på vilket sätt den är bättre än en vanlig borste? Jag har nu i en tid undvikit att borsta mitt hår – borstar det endast då jag har tvättat det. Jag brukar dra mina fingrar igenom håret istället men det känns som att mycket hårstrån lossnar. Jag vet inte om det bara känns så eftersom jag märker det tydligare när jag borstar med fingrarna än med en borste eller om det verkligen lossar mera hår på det sättet.

Svar: Jag är inte helt insatt i hur den fungerar mer än att det är böjbara plastpiggar i korta och långa strån som hjälper att kamma ur tovor på ett mer skonsamt sätt utan att dra i håret. Så skonsamt att du även kan använda den på blött hår, där jag använder den alltid i samband med inpackning/balsam för att låta krämen fördelas jämnt.Föredrar denna billiga sak framför min dyra Mason Pearson borste faktiskt (som får ej användas på blött hår), som plötsligt ligger där i nåt hörn oanvänd...
Sällan man känner att Tangle Teezern drar i håret, och man kan få samma massage och "fördelning av hårbotten-olja" som MP förespråkar. Ibland händer det att jag får riktigt jobbiga tovor, och då får man gå in lite med fingrarna, men börjar man neråt och jobbar uppåt så 9/10 fall löser det sig utan större ansträngning :)
I och med att den inte drar i håret, är lätt att rengöra, gör inte håret statiskt, på sätt sätt ser jag den som en bättre borste.
Hårutfall-mässigt så ja, det känns som mycket faller bort för att vara ärlig, men kvalitén på mitt hår har inte blivit tunnare för det. Ett tag hade jag bobben och då kammade jag aldrig mitt hår, men så en dag satt jag där och lekte med håret, och plötsligt fick jag tag på en hårboll... och en till... och en till.. och en till haha, vart vettskrämd där ett tag, men det visade sig bara vara hår som aldrig kammats ur.
Jag har tjockt och långt hår för att en vanlig borste eller fingrar ska ta hand om detta, det var väldigt tidskrävande innan Teezern. Är dock nu intresserad av att prova på bambu borstar som sägs vara riktigt bra och ska även där funka både på torrt och vått hår. Och dem är då mer av en långvarig investering då Teezern kan börja bli lite sliten efter 1-2 år :)
Isabel

Elisabeth wrote @ 19:56:00

Jätteintressant att läsa dina svar! :)
Din blogg hör absolut till mina favoriter och det är alltid intressant att läsa om vad du skriver om, jag gillar att du skriver det du tycker och inte är rädd för att ifrågasätta!

Svar: Tack så mycket du! Du vet inte hur glad jag blir av din kommentar! :) <3
Isabel

Trackback