sheerdreams.


h&m, cos, monki, nelly.

fashionfriday.


via pinterest and tumbr.

"i wear long sleeve shirts under short sleeve shirts under long sleeve shirts."(h&m sweater, mom's old white shirt)

you, me and the big screeen.Igår frös man ihjäl idag är det så varmt att man börjar undra om sommaren har återvänt.

Gick som sagt på bio igår och rätt som det var så var det 142 platser och bara jag och Peter.
Det var som att sitta hemma. Man kunde prata under filmen utan att störa någon.
Och bara fem minuter ifrån hemmet. Så ja, det var najs så att säga.
Och filmen Crazy Stupid Love var riktigt bra, rekommenderas starkt!

tumblrinspo.


wednesday surfing.


Ojj vad tiden går fort.
Inser nu plötsligt att jag slösat fem timmar på te, kakor och mode.
Shopping förbud, men önska kan man ju.

Snart blir det antingen betsning av bord eller bio.
Jag röstar på bio!

20110928


via my pinterest

Jävlar vad kallt det plötsligt blivit.
Under de fem minuter det tar att gå till stan hann mina händer bli till is.
Så efter lunchen var P och jag och kolla på vantar, men jag lyckades inte hitta någonting jag gilla på 20 minuter.
Såklart kollade man på en massa annat också...

Igår kväll var vi dessutom och stor handla. P fick ett presentkort på coop innan sommaren som vi inte utnyttjat, så nu är vårt kylskåp ovanligt fullt. Vanligtvis finns bara fem saker där (mjölk, ost, skinka, saft/juice, ketchup).
Finns en sak som jag dock saknar och som jag stört mig på ett halv år nu, och det är saknaden av kaffe på morgonen. Mitt kaffe på morgonen. Jag är så van vid kaffesorten jag har hemma att allt annat smakar... inte gott.

Ska ta och göra te nu.

20110927

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/312556_10150300754855925_28703915924_8330280_1261224731_n.jpghttp://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/303850_10150300767435925_28703915924_8330312_596889599_n.jpg
dresslab via facebook

Då var man tillbaka i Norrland igen.
Vet inte om det är dem sömnlösa nätter jag haft på senaste eller att en hel vecka har gått åt min the sims obsession men jag känner mig lite frånvarande.
Hoppas det går över snart.

pinterestinspo.


pinterest.

the weekend with instagram.

(click to enlargen)

Haha av nån anledning så trodde jag att jag gjort fler bilder, men icket.
Hur som haver så var jag på premiärern av Carmen som jag alltid velat se enda sen i mellanstadiet, då en fröken berätta väldigt fint om den.
Sen hade Peter skickat en bild på vårat DIY bord som han tagit hem ifrån stugan.

Mer än operan och varit hos bekanta har jag nog inte gjort, och idag packar jag för imorrn drar jag tillbaks till hudik! Ska ju betsa det där bordet en omgång till.

ikea.


pink/green/yellow/red.


pics taken from my pinterest edited by me.

Fokus på färg denna vecka.

lite tankar om ingenting.


- Mina pengar är någonstans och flyter omkring i cyberspace. Haha och känslosam som jag är ser jag dem vandra och man bara hoppas de har en safe trip och att alla kommer i säkerhet på det nya kontot jag öppnat för dem.
Här är en bild som jag rita för att beskriva hur jag känner.
Och ja, jag vet att det finns bättre banker med högre ränta, men då är det bara att flytta på dem när de blir lite fler.

- Jag pröva faktiskt på balsammetoden... vilket jag gjort nog tre gånger i mitt liv... och alla gånger måste jag ha gjort något fel. Denna gång så började min hårbotten klia riktigt illa, och det tog t o m två veckor efter att ha slutat för kliandet att sluta.
Jag märkte ingen större skillnad än att mitt hår är inte så torrt att jag behöver va på BM. Det är kul för dem som det funkar. Men jag tyckte bara mitt hår var samma om inte lite äckligare. Och allting sitter på huvudet; kände mig inte alls vacker i två veckor. Dessutom börjar jag ifrågasätta det där med silikon. Det finns två sidor, ena säger att det får din hårbotten att bli torr och möjligtvis klia men sedan har de flesta och speciellt de allra dyra märken silikon i sina produkter. Så det får ju en att undra...
Men jag drar slutsatsen att dyra produkter är dyra just för all kostsam skit de blandar i, plus att jag tycker personligen de är inte alls bra. Mitt hår har inte fått någon större effekt av Kérastes, Redken, Tigi osv än vad de billiga märken har.
Jag tvättar håret två ggr i veckan, beror på årstid och väder; vissa perioder får mitt hår att bli fettigt snabbt, andra får mitt hår att hålla sig en hel vecka. Jag varierar mellan de billiga märken. Vad jag dock börjat med är att använda sig av kokosolja som ett värmeskydd i håret - funkar bra, luktar gott. Har provat avokadoolja, men den stinker - man vill ju att nytvättat hår ska lukta gott! Ibland när håret är spretigt och torrt använder jag 100% arganolja.

- Apropå Arganolja. Har ju nu använt den ett tag, och även hällt över den till en gammal pipett-flaska.
Använder den ibland som ett nattligt serum. Den har en väldigt stark nötig lukt, men tar man väldigt små droppar så känner man bara lukten i början, sen försvinner den.
Jag har märkt att arganoljan är magisk. Har ett flertal gånger använt den på ytliga sår, och det har läkt mycket fortare än vanligt.
Egentligen skulle man kunna ersätta sin ansiktskräm med oljan om man vill. Den sjunker in rätt fort (när man använder sig av en pipett) och beter sig precis som en ansiktskräm. Eller så blandar man den med sin vanliga rutin.

- Det är typ total shopping förbud just nu på grund av morala principer. Under den senaste tiden har jag observerat och lärt mig och blivit mer medveten om konsumtion och hur andra helt och hållet inte vet/vill inte veta/bryr sig inte om vad som händer och hur dem uppfattas.
Konsumtion har glamouriserats och jag blir lite orolig över hur dagens som sen ska bli morgondagens vuxna människor som är med att forma världssynen.
Man brukar skylla på företagen, men det är ju Vi som bestämmer över dem, allt börjar från Oss. Det är Oss de vill tillfredsställa till vilket pris som helst.
Det är svårt att förklara, för stort för en person att hantera. Men jag rekommenderar att se en del dokumentärer och läsa om företag, börs, aktier, konsumtion, media, osv. Egentligen, i det stora hela handlar det om Ekonomi. Och många verkar inte ha lärt sig om det ämnet.
Några filmer man kan börja med:

Food, Inc.

No Impact Man: The Documentary

POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold

The Corporation

Inside Job

- Har börjat bli lite halvt kreativ igen. Som sagt: målar dörrar, betsar bord. Snart blir det till att måla väggar också! Känns riktigt skönt att verkligen utföra sina idéer.
Tyvärr så blir det fel ibland, men då är det bara att göra om och göra rätt, och det roliga är att man lär sig på vägen. Betsning var till exempel inte så lätt som jag hade trott. Men tillslut fick man till penseldragen och man lärde sig.

- Det är något irriterande med att komma hem. I Stockholm har jag alla mina bekvämligheter men på senaste tiden har det blivit mer och mer irriterande att komma hem. Hos Peter är det så lite saker, så enkelt att hålla rent, så skönt på något sätt. Och när man kommer hem inser man att en trea är nog för stort men ändå för litet för mamma. Det är saker över allt. Och även om hon lyssnat på mig och slängt det mesta så är det fortfarande en massa som ligger lite här och där. Och sedan, all denna damm... Det blir fort smutsigt med två katter i huset.
Men jag märker att mamma inte ens orkar eller bryr sig om att hålla rent dem små sakerna som köksluckor. Varje gång hon lagar mat sitter det matrester här och där och så lyckas hon impregnera någon smuts på insidan av köksluckorna. Och varje gång jag kommer hem är det samma visa, jag måste gå runt och städa efter henne, allt hon inte gjort medan jag varit borta. Och ibland undrar, jag hur fan lyckas hon, med vissa saker.
Just nu gillar jag inte heller mitt rum, och varje besök resulterar med en soppåse.
Dessutom börjar agorafobin växa i mig. En tripp till stan eller närliggande galleria slutar alltid upp med dåligt humör och en känsla av att vilja åka hem igen. Det är inte så att jag inte klarar folkmassan, utan det är ett viss folk som alltid är i massan, och dessa består av olika grupper. Jag tänker inte gå in i detalj och beskriva dessa grupper, men ibland förvånas jag av hur många _____ som kan samlas på ett ställe. Hudik har ju i och för sig många förståndshandikappade, men jag tycker _____ är så mycket värre. Nej, jag mår helt enkelt inte bra här.
Jag mår skit.
Sen ekonomin här, den är så svår att bibehålla. Allt är så himla dyrt. Så fort du går ut genom dörren har minst en hundring försvunnit och du vet inte på vad.
Jag förstår inte tjusningen med att bo här, den är enormt glamouriserad. Inte ens om jag vore rik skulle jag bo här.
Haha märks på mig att jag blir en aning uppjagad när ämnet Stockholm kommer på tal? Men jag har mina överlägsna anledningar, och det är inte så mycket som Stockholm som det är Sverige jag mest ifrågasätter. Hur allting sköts här, det finns så mycket man skulle kunna ändra som gynnar folket. Jag skulle inte kunna sätta mig i ett fack och jag säger inte att jag vet bäst, men jag vet att många andra som jag vet ett bättre sätt. Det är bara synd att många är så dåligt utbildade inom Ekonomi - även jag var och är det. Man har mycket att lära.

från kylan in i värmen.

(dress_h&m)

fashionfriday.


tumblr

miracle.


tumblrinspo.


tavlor.

http://4.bp.blogspot.com/-2Ym8wQmAaYM/TnjSqoo1u3I/AAAAAAAAGLo/5-eL_bZeIow/s1600/anigif.gif
via cherry blossom world

hemlängtan och tillbakalängtan.

ph1 weheartit, ph2 julia, ph3 v frolov

Första dagen i Sthlm och plötsligt är man förkyld? Vad är det här, nyser som en dåre, och Phoebe gör sina konstiga ljud som hon alltid gör när man nyser (konstig katt, I know...).

Som vanligt, hur skönt det än är att va i Stockholm så känner man att man kan leva utan den. Önska bara mor och katterna bodde lite closer så att säga. Peter får träffa sin far varje helg, och det är lite så jag önska jag kunde ha med min mamma.
Det är konstigt det här med att resa och sova på... ja, fyra olika platser i värsta fall (sthlm, hudik, svall, stuga). Jag får alltid hem längtan till sthlm de första dagarna borta, och när jag kommer tillbaka får jag längtan till Norrland.
Jag tror den värsta hemlängtan var i somras då jag visste att jag skulle inte få se mamma på mer än en månad, och jag har aldrig varit ifrån henne så länge. Fick några ångestattacker de första två veckorna. Men även när jag vet att jag inte kommer få se P på ett långt tag blir jag lite nedstämd. Nedstämdheten beror nog mest på att jag gillar inte att lämna någon ensam. Visst har mamma katterna och så, men skulle kännas bättre om hon hade en partner. Peter är en ensamvarg som jag, vilket har sina för- o nackdelar.

Men just nu är längtan på topp, för jag har en biljett till hudik redan på tisdag, så då åker jag tillbaka!
*glad tjej *

Slutar nu innan inlägget blir för långt.
Puss

going back.


Har tappat blogglusten lite granna. Har i och för sig massa inspiration men ingen lust att engagera mig.
Åker tillbaka till Stockholm idag, måste hålla mamma sällskap och se till att katterna inte glömmer bort mig.
Men jag kommer förmodligen snabbt tillbaka till Hudik, trivs bäst här.

Å så får det bli.

tumblrinspo.


if i am beautiful then so are you.

ph1 unknown, ph2 Kelli Nastasi, ph3 Öykü Öge

Är i Sundsvall nu.
Mållar dörrar, betsar bord, bakar butterkaka, full schedule...
Men fina bilder hinner jag bjuda på!

LØV.


kittycat.Träffa på denna söta hårboll på vägen hem från lunch.
Var nära att jag skulle ta och låna den över några evigheter, men sen kom jag på att jag har faktiskt ingen mat att ge den.

autumn sun.Åh det är så vackert.
Efter en veckas regn och färgen grå så är solen äntligen här!
Och det ser så höstligt ljust och mysigt ut vill baraspringa ut på en promenad nu!

(bilderna visar inte vädret rättvist)

where the magic happens.(cardigan_h&m)

press to play.


acb.


alberto campo baeza

socks.Fortsätter med denna gråa-detalj-vecka.

hair.


Vad håret växer.
Har tagit mig cirka 3 år från axellångt till under bröstet.
Tyvärr är mina toppar så slitna att jag kommer få klippa bort minst 1 decimeter.
Borde klippa mig oftare, men priset och den allmänna "small talk" med frisören lockar aldrig.
Haha, jag är nog en av de alla tusentals som hatar att gå till frisören.

När jag gick i grymnasiet gick jag och klippte mig var tredje månad som rekomenderat, och jag fick alltid komplimanger av frisörer som kommentera dens mjukhet.
Sen sluta man jobba, priserna gick upp och klippningen uteblev. Och nu får jag bara höra hur ojämnt folk klipper haha.

Har bokat tid hos Björn Axén Academy som tar 150 kr för en klippning, och det är rimmligt. Har klippt mig där en gång förr och blev glatt överraskad! Känns till och med betryggande att ha en lärare som håller koll på den som klipper en.

Skulle egentligen vilja klippa mig själv, men eftersom jag har uppklippt så blir det väldigt svårt och ojämnt...

tumblrinspo.


a woman's perfume tells more about her than her handwriting. ~ christian diorEt litet trick jag gör innan Peter kommer hem är att spreja lite fräsch parfym vid ingången innan han kommer hem.
Så alltid när han kliver in säger han, "Vad gott det luktar." Och kollar på mig och säger, "Det luktar dig."

du är nog den.


Hoppas jag fått till den där mys-i-pojkvännens-tröja-som-håller-på-att-falla-isär-men-slängs-inte-för-jag-vill-mysa-mer-i-den.

iHeart.


various tumblr finds.

lunch.Medan jag gör lunch och väntar på P ska komma så passar jag på att tipsa om denna fina tjejs blogg som tack för att hon tipsa om mig. Det är det minsta jag kan göra :)

french quarter for your thoughts.


Just nu är grått en passande färg att beskriva Hudik...
och mina naglar.
Lite betuttad i färgen just nu.
I helgen handla vi grått nagellack, grå kofta, och gråa handdukar.
Vilka deprimerande människor vi är...
Å jag vet att jag kommer nog ångra att jag skriver det här men jag kan verkligen inte vänta tills man får använda halsduk igen! Längtar efter myskänsla!

Btw, vackert heter jag på instagram som på allt annat... ska lägga till i länk-raden också :)

tumblrinspo.


grays.


det måste ut för att hitta in.

(top_mom's)

it's all 'bout money.

Zach Lewis

Kudos till dem som kan jobba och blogga. Egentligen bör man väl planera in förinställda inlägg under helgerna, men det är den enda tid man får verkligen vila och koppla bort.
Men nu är det slutjobbat för min del, i alla fall just nu. Får se om de ringer och vill ha lite extra hjälp om några veckor.
Samtidigt så strömmar det in mejl från all jobb jag sökt till, såklart har de "gått vidare med andra kandidater". Ogillar verkligen andra kandidater.
Men livet går vidare, nya jobb dyker upp för en att söka.

Livet är hårt, men en dag ska jag lyckas och nå mitt mål som ekonomsikt oberoende.
Bo vid havet i nåt exotiskt land.
Och leva billigt.
Ja, vad man drömmer.


Och när vi ändå är på ämnet pengar och drömmar...
Är helt fascinerad av programmet "Svenska Miljonärer" och även om jag nog inte har orken eller självdisciplinen att bli egen företagare så är tanken där.
Dock tycker jag, 'tipsen' de gav en, dem ska man inte lyssna på. Och det där om att låta ens pengar jobba för en, det är ju en självklarhet.
Enda sen jag såg Seinfeld berätta ett skämt om att låta pengar jobba för en och att dem ibland får sparken, så har det inspirerat mig att det finns en väg där jag kan uppfylla min envishets åtrå om att inte behöva jobba hela livet.
- Måste också tillägga att det är en väldigt stor chans att Seinfeld investerar i något. Dessutom har han fel att pengar får sparken av andra företag när de går i konkurs. Det är faktiskt Du som är deras arbetsgivare och som ska se till att de gör sitt jobb på allra bästa sätt för att göra dig förmögen och inte tvärtom. Alltså är det bara Du som kan ge dem sparken eller ge dem ett nytt jobb.

Har mer att säga om pengar, men vi tar det en annan gång, måste börja packa!
Ska till Hudik idag :)

pinterest- and tumblrinspo.Kanske borde döpas om till "5 favoriter"?

newsstand.

Treats #2 LouLou by David Bellemere

Fashion Copious

I would so buy that magazine just for the cover!


blogs ❤ coffee.

blog & coffee
madebygirl

... and the sims.

forever young.
När jag blir 40 år vill jag se ut lika ung som Jennifer Lopez.
Hon säger att "lycka" är heligheten, men det är bullskit.
Det måste va något annat...

the dust.

http://payload.cargocollective.com/1/1/45983/553035/mirage20093_1020.jpg

http://payload.cargocollective.com/1/1/45983/553035/mirage20094_1020.jpgby sigurdg

Har inte haft tid eller någon blogglust de senaste dagarna.
Jobbar och håller koll på mamma så hon slänger minst hälften av allt vi äger.
Det är löjligt hur mycket saker hon vill spara. Värst av allt är att hennes sovrum gett henne astma.
Så jag hoppas hon får en tankeomgång och börjar lyssna på mig när jag säger: saker = damm = dålig hälsa.